Drömbadrummet är stort och lyxigt med plats för hela familjen. Oavsett om det är ovan drömmar du vill uppfylla eller om du har lite mindre krav så kan vi hjälpa dig att skapa ditt drömbadrum. Och kakel är så mycket mer...

 
 
   
 

Kakel är keramikplattor av relativt poröst s.k. lergods, som alltid är glaserade. Passar främst till väggar, både i våta och torra utrymmen. Kakelplattor ska inte monteras i pool.

Klinker är av s.k. stengods, ett tätare keramiskt material än kakel och passar därför utmärkt till både vägg och golv och ibland även utomhus (om det är frostbeständiga). Klinkerplattor kan vara glaserade eller oglaserade. Passar både i våta och torra utrymmen.

Mosaik är små plattor av keramik, glas eller natursten, ofta mellan cirka 15-100 mm stora och levererade på kartor av glasfiber eller papper. Finns både glaserad och oglaserad. Mosaik passar både i våta och torra utrymmen, i bland även utomhus och i pool. Mosaik med nät av papper på baksidan ska undvikas att monteras i våtutrymmen..

Sjösten är inte ett keramiskt material utan porös marmor som tumlats med sand för önskad ytstruktur. Sjösten i större format tumlas normalt inte, istället kantstöts och blästras ett rustikt utseende fram.

Granitkeramik är plattor av hårdare kvalitet och låg vattenabsoption och rekommenderas för alla ytor, både ute och inne. Används ofta på golv i offentlig miljö tack vara dess goda motståndsförmåga mot nötning. Finns oglaserade eller glaserade. Granitkeramik är frostbeständig och kan därför med fördel läggas utomhus.

Glasplattor är precis som de låter gjorda av glas. Ibland är glaset pigmenterat och genomfärgat och andra fall är glaset transparant med en fastlimmad färgad baksida. Finns även som mosaik. Glasplattor bör endast användas på väggar i torra och våta utrymmen, de ska inte läggas på golv..

Vårt våtrumscertifikat hittar du här.

 
 

 

 
Copyright ©Hjortstierna 2006 l NDC Hus Hem & Trädgård AB l Tel 020-400 510 l info@ndcbygg.se